De positieve- en negatieve energiebalans

Home   /   energie   /   De positieve- en negatieve energiebalans

De komende tijd gaan we het hebben over VOEDING EN TRAINEN. Mijn doel hiermee is om mijn kennis met jullie te delen. We pakken hierbij onderwerpen aan die heel logisch klinken, maar waar we allemaal wel eens moeite mee hebben!  We gaan het lekker praktisch houden zodat iedereen er wat aan heeft en het makkelijk toepasbaar is!

 

Vandaag beginnen we met: “De energiebalans!”

Ik krijg van jullie vaak de vraag: “Wat kan ik doen zodat ik afval?”  

Er zijn natuurlijk altijd veel verschillende manieren om af te vallen, maar vandaag bespreken we de negatieve- energiebalans. Dit klinkt niet zo positief maar dat is het wel! Het heeft er namelijk mee te maken dat je je lichaam minder voeding geeft en hierdoor meer laat verbranden dan het binnen krijgt. Hierdoor kom je in een negatieve energiebalans terecht en dit zorgt ervoor dat je afvalt! In een positieve-energiebalans (als je meer energie binnenkrijgt dan dat je verbrand) kom je dus aan in lichaamsgewicht. Wat eigenlijk betekent dat je meer eet dan dat je verbruikt aan energie. Op de foto hierboven staat het nog even schematisch weergegeven.

Op de foto hieronder kun je zien dat de voeding inname en energieverbruik in balans zijn, hierdoor zal het lichaam niet snel vet opslaan. Dit noemen we ook wel een stabile energiebalans. Verder is het belangrijk om naast voeding ook extra beweging in je plan te verwerken. Zodat je sneller in de negatieve-energiebalans komt

Inname energie en energieverbruik.

 

 

 

 

 

 

Hoe vaker je in een negatieve energiebalans komt hoe sneller je afvalt. Let wel op dat je niet op één dag voor twee dagen eet! Hoe je erachter komt hoeveel energie je lichaam per dag nodig heeft gaan we volgende week bespreken!

Benieuwd hoe je hier achter komt? Vergeet dan niet om te volgen!

Voor nu allemaal een fijne dag en veel trainplezier!

Geef een reactie